fbpx
X

Τεχνολογίες οικιακού αυτοματισμού και «Έξυπνο Σπίτι»

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και περισσότερο η φράση «Έξυπνο σπίτι» ή Smart Home. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές εντάσσουν συσκευές και λειτουργίες στο σπίτι τους που εντάσσονται στην κατηγορία των έξυπνων συσκευών και του οικιακού αυτοματισμού. Τι είναι όμως το «έξυπνο σπίτι».

Με τον όρο «Έξυπνο σπίτι» συνοψίζεται η σύζευξη των παραδοσιακών τεχνολογιών οικιακού αυτοματισμού, φωτισμού και ηλεκτρικού χειρισμού με τις τεχνολογίες IoT (Internet of Things) και την ευρεία διαθεσιμότητα γρήγορων οικιακών συνδέσεων διαδικτύου.

Αποφασίσατε να πάτε για ύπνο; Δίνετε την εντολή και…

 • Ενεργοποιείται ο συναγερμός
 • Σβήνουν τα φώτα
 • Κλείνει η τηλεόραση
 • Κατεβαίνουν τα ρολά
 • Χαμηλώνει ή κλείνει η θέρμανση
 • Αρκεί να εγκαταστήσετε τον απαραίτητο εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας, για να αναβαθμίσετε το σπίτι σας σε «έξυπνο», με το σημαντικό πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να γίνει η παραμικρή ανακαίνιση ή εργασία για την τοποθέτηση νέας καλωδίωσης. Όλα γίνονται έξυπνα και ασύρματα!
 • Έτσι, το «Έξυπνο Σπίτι» σας «λαμβάνει αποφάσεις» και συντονίζει αυτοματοποιημένα και αρμονικά το πλήθος των συσκευών που σας περιβάλλουν, κάνοντας τις ιδανικές επιλογές για λογαριασμό σας σε ό,τι σχετίζεται με το φωτισμό, τα ρολά, τον κλιματισμό, το συναγερμό, τις κάμερες ασφαλείας, τη διανομή ήχου – βίντεο και πλήθος άλλων καθημερινών λειτουργιών. Λειτουργιών στις οποίες σπαταλάμε χρόνο χωρίς καν να το σκεφτόμαστε.
 • Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εργονομία και λειτουργικότητα, μικρότερη προσπάθεια και κατανάλωση.

Ο οικιακός αυτοματισμός είναι αυτοματισμοί κτιρίων για ένα σπίτι, που ονομάζεται έξυπνο σπίτι ή Smart Home. Ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού μπορεί να ελέγχει το φωτισμό, το κλίμα, τα συστήματα ψυχαγωγίας και άλλες συσκευές. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ασφάλεια στο σπίτι, όπως συστήματα ελέγχου πρόσβασης και συναγερμού. Όταν συνδέονται με το Internet, οι οικιακές συσκευές αποτελούν σημαντικό συστατικό στοιχείο του Internet of Things. Ένα σύστημα οικιακού αυτοματισμού συνδέει συνήθως τις ελεγχόμενες συσκευές με ένα κεντρικό διανομέα ή “gateway“. Η διεπαφή χρήστη για τον έλεγχο του συστήματος χρησιμοποιεί είτε τερματικά τοίχου, tablet ή επιτραπέζιους υπολογιστές, μια εφαρμογή στο κινητό του τηλεφώνο ή μια διασύνδεση Web, η οποία μπορεί επίσης να είναι προσβάσιμη εκτός του χώρου μέσω του Internet.

Το Smart Home (Έξυπνο Σπίτι) είναι η τεχνολογία του μέλλοντος που προσφέρει Άνεση & Οικονομία, ενώ ταυτόχρονα αλληλεπιδρά με τους χρήστες.

Ένα κτίριο με Smart Home είναι εξοπλισμένο με Έξυπνα Συστήματα για τον Έλεγχο:

 • Του Συστήματος Θέρμανσης & Κλιματισμού
 • Όλων των Ηλεκτρικών Συσκευών & των λοιπών Συστημάτων που λειτουργούν με Ηλεκτρικό Ρεύμα
 • Καθώς και για τη μέτρηση Ενεργειακών Δεδομένων.

Με όλες τις λειτουργίες να πραγματοποιούνται καλύπτοντας τις εξατομικευμένες ανάγκες των κατοίκων του κτιρίου.

Άρα μέσω του smartphone, του tablet ή του υπολογιστή, μπορούμε να ελέγχουμε όλες τις σημαντικές λειτουργίες του κτιρίου με τον πιο σύγχρονο, αποδοτικό και έξυπνο τρόπο.

Στο Σύστημα Θέρμανσης, Κλιματισμού και παραγωγής Ζεστού Νερού, ελέγχουμε την πηγή Θέρμανσης ή Ψύξης, όπως για παράδειγμα το λέβητα αερίου ή πετρελαίου, την αντλία θερμότητας ή οποιαδήποτε άλλη πηγή θερμότητας, ελέγχουμε το ανοιγμα/κλείσιμο κυκλοφορητών & ηλεκτροβανών, τον έλεγχο των ζωνών καθώς και τα Θερμαντικά Σώματα, τα Fan Coils & την Ενδοδαπέδια Θέρμανση.

Με το έλεγχο στις Ηλεκτρικές συσκευές & στα λοιπά συστήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, μπορούμε να ανοιγοκλείσουμε και να προγραμματίσουμε τη λειτουργία στα Φώτα,  τα Ηλεκτρικά ρολά,  τις Γκαραζόπορτες, το  Αυτόματο πότισμα, τα  Κλιματιστικά μηχανήματα, τα Φώτα ασφαλείας,  τους Ανεμιστήρες, την Καφετιέρα & γενικότερα οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή.

Επιπλέον, μπορούμε να ανιχνεύουμε διαρροές νερού καθώς και πυρκαγιές και να αυτοματοποιούμε τις κατάλληλες ενέργειες, οπως διακοπή της παροχής του νερού ή την έναρξη συστήματος πυρασφάλειας.

Με το Smart Home της Salus, έχουμε τη δυνατότητα βελτιστοποίησης όλων των οικιακών κτιριακών λειτουργιών, ώστε να εξασφαλίσουμε οικονομία, άνεση και ασφάλεια.

Στο σύστημα θέρμανσης/κλιματισμού εξασφαλίζουμε αυτονομία ανά δωμάτιο ή όροφο ή ζώνη και επιτυγχάνουμε Εξοικονόμηση Ενέργειας έως και 50% καθώς και την Απόλυτη Θερμική Άνεση, αφού με το Smart Home έχουμε ποιοτικό έλεγχο των συστημάτων με τεράστια ακρίβεια και σύγχρονους αλγόριθμους βελτιστοποίησης (PWM & TPI). Επιπλέον, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις απο τους ειδικούς μηχανικούς της ANDRIANOS αυτοματοποιούμε πλήθος λειτουργιών, όπως αυτοματοποίηση ελεγχου κυκλοφορητών, έναρξης/παύσης λειτουργιών, μετρήσεις θερμοκρασίας και προγραμματισμό ενεργειών χάρη στους κανόνες One Touch που υποστηρίζει το Salus Smart Home.

Στο πλαίσιο της ασφάλειας του κτιρίου, μπορούμε μέσω έξυπνων συσκευών ανίχνευσης διαρροών ή/και καπνού, να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις μεσω email και sms σε περιπτώσεις πλημμύρας ή πυρκαγιάς. Επιπλέον το Salus Smart Home διαθέτει συσκευές και λειτουργίες ώστε να ενημερωθούμε αν ανοίξει οποιαδήποτε πόρτα ή παράθυρο του κτιρίου. Σύντομα θα προστεθούν και λειτουργίες ανίχνευσης κίνησης καθώς και βιντεοσκόπησης.

Τι είναι η τεχνολογία Smart Home?

Είναι τεχνολογία αυτοματισμού, ελέγχου και διαχείρισης συσκευών και λειτουργιών σε οικιακούς χώρους ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνετε την επιθυμητή άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση στο χώρο σας.

Tags:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.