«Συν-κινητικοί αμμόλοφοι»
Η εγκατάσταση «Συν-κινητικοί αμμόλοφοι» του studio NÓS, εμπνέεται από την αρχαϊκή τέχνη. Είναι προέκταση της προσωρινής έκθεσης «Από την Αφρική στην Αμερικανική ήπειρο: Αντικρίζοντας τον Πικάσο, Παρελθόν και Παρόν», στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (MMFA). Η πλαστική προσέγγιση των κυβιστών ζωγράφων αμφισβητεί τον ρόλο της προοπτικής στην οπτική αναπαράσταση. Η τεχνική της αναμόρφωσης, η οποία παραμορφώνει το θέμα ανάλογα με τη θέση του σώματος στον χώρο, είναι μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι «Συν-κινητικοί αμμόλοφοι» εισάγουν το κοινό στην ουσία αυτής της προσέγγισης, μέσα από το παιχνίδι.
Με τον κατάλληλο χειρισμό της επιφάνειας του δρόμου, δημιουργούνται μεγάλοι κυματισμοί που θυμίζουν τα χαρακτηριστικά ενός σώματος ή ενός προσώπου. Ανακλαστικές σφαίρες και γεωμετρικά σχήματα εντείνουν τα μοτίβα και πολλαπλασιάζουν τις οπτικές γωνίες. Καθώς ο παρατηρητής κινείται, ο δρόμος μετασχηματίζεται, τα σχήματα αντιστρέφονται, το έδαφος ζωντανεύει και αποσταθεροποιείται. Οι «Συν-κινητικοί Αμμόλοφοι» είναι μια εμπειρία αντικατοπτρισμών στην καρδιά του κέντρου του Μόντρεαλ. Κατά μήκος της εγκατάστασης, οι περαστικοί ανακαλύπτουν σφαίρες όπου καθρεφτίζονται τα διαφορετικά κτίρια του Μουσείου Καλών Τεχνών της πόλης, το καθένα τους μοναδικό μέσα από την αρχιτεκτονική και την ιστορία του. Οι «Συν-κινητικοί Αμμόλοφοι» συνδυάζουν τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο, ξυπνώντας τις αισθήσεις.
Το Μουσείο Καλών τεχνών του Μόντρεαλ ζωντάνεψε με αυτόν τον τρόπο τον χώρο πεζών της Avenue du Musée, προσφέροντας έναν δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ο σκοπός ήταν να αποδοθεί μελλοντικά ολόκληρος ο δρόμος στους πεζούς, με τη δημιουργία μιας προσωρινής, αναγνωρίσιμης ταυτότητας. Ανάμεσα στις προκλήσεις ήταν να βρεθεί μία σχεδιαστική ιδέα η οποία να σχετίζεται με την έκθεση, η ενεργοποίηση του δημόσιου χώρου για τους πεζούς χωρίς να αποκλείεται η διέλευση οχημάτων και η δημιουργία μιας εμπειρίας με ισχυρό επικοινωνιακό αντίκτυπο, χαμηλού όμως προϋπολογισμού.
Πηγή:
https://www.designboom.com/art/nos-moving-dunes-mirage-montreal-11-03-2020/
https://www.thisiscolossal.com/2020/11/nos-moving-dunes-montreal/
Πηγές εικόνων :
Related Posts
- Ο Tadao Ando σχεδίασε το νέο μουσείο της Κίνας ( 21/01/2021 )
- Νέες Τεχνολογίες και τεχνικές για την προστασία των ξύλινων κατασκευών ( 15/01/2021 )
- Stefano Giovannoni ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ALESSI ( 05/01/2021 )
- Sengal House ( 22/12/2020 )
- Container: Μια Εναλλακτική Αρχιτεκτονική Προσέγγιση ( 14/12/2020 )
- Πολυμορφικός σχεδιασμός – camper vans ( 07/12/2020 )
- Rammed Earth – ένας φυσικός τρόπος δόμησης ( 02/12/2020 )
- Τεχνολογίες οικιακού αυτοματισμού και «Έξυπνο Σπίτι» ( 27/11/2020 )
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑ
- MORPHÓ on Ξεκίνησαν οι υποβολές για το ΕΣΠΑ ίδρυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων.
- Ελένη Σφυρίου on Ξεκίνησαν οι υποβολές για το ΕΣΠΑ ίδρυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων.
- Σύγχρονες κατασκευές, πάνω σε παλιά κτίρια | MORPHÓ Blog on ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ
- Οι 5 κορυφαίες αρχιτεκτονικές τάσεις για το 2017 | MORPHÓ Blog on ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
- «Παθητικό Σπίτι»: Η κατοικία του μέλλοντος | MORPHÓ Blog on ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Leave a reply