fbpx
X

6 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο εργασιακός χώρος μετά τον COVID μπορεί να αλλάξει για πάντα, καθώς οι εταιρείες σπεύδουν να ενσωματώσουν την κοινωνική απόσταση στους χώρους εργασίας τους. Η απομακρυσμένη εργασία σημαίνει επίσης ότι η σχέση μεταξύ των γραφείων έχει γίνει πολύ πιο αραιή. Οι σχεδιαστές έρχονται με νέες ιδέες για την κάλυψη των αναγκών αυτού του μεταβαλλόμενου κόσμου, σχεδιάζοντας έπιπλα και αντικείμενα προσαρμοσμένα στον νέο τρόπο εργασίας.

SOCIAL DISTANCING KIT

Ο Αυστραλός σχεδιαστής Zahava Elenburg σχεδίασε το Clikclax για να βοηθήσει τους συνεργατικούς χώρους και τα ανοιχτά γραφεία να προσαρμοστούν στους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Έρχεται ως kit ανταλλακτικών που ανοίγουν μαζί για να δημιουργήσουν ατομικά διαχωριστικά αλλά και αποθηκευτικό χώρο.

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ

Με τα συστήματα οργάνωσης που επιτρέπουν σε πολλούς εργαζόμενους να χρησιμοποιούν ένα ίδιο χώρο εργασίας ανά διαφορετικές χρονικές περιόδους, ενώ παράλληλα η απομακρυσμένη εργασία λόγω συνθηκών αυξάνεται, πολλοί δεν συνδέονται πλέον με ένα σημείο. Αυτή η φορητή «εργαλειοθήκη γραφείου» ελπίζει να βελτιώσει τα πράγματα, επιτρέποντας στους εργαζόμενους να αποσυσκευάσουν τα πράγματα τους και να αρχίσουν να εργάζονται. Εκτός από χώρο για την αποθήκευση των αντικειμένων, η εργαλειοθήκη ξεδιπλώνεται και μετατρέπεται σε βάση φορητού υπολογιστή που βοηθά στην υποστήριξη της σωστής στάσης του σώματος.

ΑΕΡΟΣΤΕΓΕΣ ΚΕΛΥΦΟΣ

Για μια πιο δραστική λύση στην κοινωνική απόσταση, ο Mohamed Radwan έχει σχεδιάσει ένα αεροστεγές γραφείο που μπορεί να αντικαταστήσει τη θέση των συνηθισμένων γραφείων. Η ιδέα του σχεδιασμού του Qworkntine είναι μελετημένη για κατασκευή από εύχρηστα υλικά και διαθέτει ενσωματωμένο εξαερισμό. Πόρτες χωρίς λαβή και είσοδος αναγνώρισης προσώπου μειώνουν επίσης την πιθανότητα εξάπλωσης μικροβίων. Εκτός από μια μικρή έκδοση για μεμονωμένους εργαζόμενους, η ιδέα περιλαμβάνει και μεγαλύτερες ομάδες για κάποιες συναντήσεις.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Αυτό το διαχωριστικό γραφείου προσφέρει ιδιωτικότητα σε ανοιχτούς χώρους εργασίας, προστατεύοντας τους εργαζόμενους από την εξάπλωση μικροβίων. Δημιουργήθηκε από το Note Design Studio. Το επιδαπέδιο χώρισμα διατίθεται σε ποικίλα πάχη, όλα πολύ ελαφριά για να μπορούν να διπλωθούν και να μεταφερθούν εύκολα. Υπάρχουν πολλά χρώματα που προσφέρονται σε φωτεινότερες και απαλές αποχρώσεις.

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΙΧΟΙ

Οι ειδικοί σχεδιαστές επίπλων γραφείου Vitra παρουσίασαν το σύστημα Dancing Walls από το Studio Hūrleman, μερικά χρόνια πριν, αλλά το σύστημα διαχωρισμού των χώρων με κινητά στοιχεία έχει ιδιαίτερη σημασία πλέον στον χώρο εργασίας μετά την πανδημία. Τα διαχωριστικά με τροχούς λειτουργούν ως ηχητικά εμπόδια, επιφάνειες αποθήκευσης και οθόνης. Η Vitra έχει εργαστεί σε μια σειρά από συγγράμματα που διερευνούν το μέλλον του χώρου εργασίας σε συνέπεια με τον COVID-19. Μία από τις ιδέες που συζητήθηκαν είναι το τέλος σχεδιασμού ανοιχτού γραφείου και της διάσπασης σε μικρότερες ομάδες εργαζομένων

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Ορισμένες εταιρείες συμβουλεύουν υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι για το άμεσο τουλάχιστον μέλλον. Εάν κάποιος δεν διαθέτει το γραφείο στο σπίτι, υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης του χώρου μέσω υπηρεσιών επίπλων που λειτουργούν ανά τον κόσμο. Με μηνιαίας χρέωσης διαμορφώνεται το σπίτι σε χώρο εργασίας με την συμβουλή των ειδικών για άνετο γραφείο σε μικρούς ακόμα χώρους.

ΠΗΓΗ: https://thespaces.com/6-products-rebooting-the-office-cubicle-for-the-21st-century/

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: https://thespaces.com/6-products-rebooting-the-office-cubicle-for-the-21st-century/

Tags:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.