fbpx
X

Πως βοηθάει η τρισδιάστατη εκτύπωση στη διαδικασία σχεδιασμού

Οι πόλεις χάνουν διαρκώς αρχιτεκτονικά στολίδια τους, καθώς τα ιστορικά κτίρια με εξαιρετικές λεπτομέρειες σταδιακά καταρρέουν και αυξάνεται το κόστος της. Η εταιρία Edg, που ασχολείται με την αρχιτεκτονική και τη μηχανική, με έδρα τη Νέα Υόρκη είναι μια εταιρεία που ελπίζει να αντιστρέψει αυτήν την τάση μέσω της χρήσης πρόσθετων στοιχείων. Ιδρύθηκε από τον κύριο John Meyer το 2004, η ομάδα 30 σχεδιαστών, μηχανικών και αρχιτεκτόνων έχει αναπτύξει λογισμικό μοντελοποίησης και ένα τοπικό σύστημα εκτύπωσης 3D για να αποκαταστήσει τις ιστορικές προσόψεις στη δόξα τους, επιτόπου.

Όταν η τεχνολογία και η σχεδίαση συγκρούονται, υπάρχουν συχνά εκπληκτικά αποτελέσματα. Για την Edg ένα τέτοιο αποτέλεσμα της σχεδίασης βάσει τεχνολογίας είναι η συλλογή 3D σύνθεσης. Αυτό το portfolio επίπλων και επένδυσης τοίχου από μπετόν αναπτύχθηκε και πήρε το όνομά του, από το 3D λογισμικό εκτύπωσης της Edg, το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες σχεδιασμού και προσαρμογής.

Η εταιρεία είχε ήδη σημαντική εμπειρία ενσωματώνοντας την τρισδιάστατη εκτύπωση στη διαδικασία σχεδιασμού. Ξεκίνησε εστιάζοντας στην αποκατάσταση κτιρίων και στην συνέχεια η Edg χρησιμοποίησε τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης για να διαμορφώσει περίπλοκα καλούπια που χρησιμοποιούνται για την επισκευή ιστορικών προσόψεων που βρέθηκαν σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη. Το αποτέλεσμά της ήταν μία μοντέρνα συλλογή διακοσμητικών προσόψεων εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική της πόλης. Η επιτυχία αυτής της συλλογής ώθησε την ανάπτυξη του προγράμματος της εταιρείας, Synthesis.

Η διαδικασία αποσκοπεί τόσο στην υποστήριξη της ιστορικής ανακαίνισης όσο και στην επαναφορά διακοσμητικών λεπτομερειών σε κτίρια με οικονομικά αποδοτικό τρόπο. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στην τεχνολογία της Edg είναι η αποδοτικότητά της. Σε περιπτώσεις όπου οι περιορισμένοι προϋπολογισμοί συνήθως οδηγούν σε «ήπιο, μονότονο σχεδιασμό», αυτή η τεχνολογία μπορεί να επιτρέψει να προσθέσουν πολύ πιο ενδιαφέροντα στοιχεία σε ένα κτίριο με πιο οικονομικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας plugins πάνω από το λογισμικό Grasshopper, η Edg λέει ότι έχει δημιουργήσει μια φιλική προς το χρήστη διαδικασία ψηφιακής απόδοσης που ανοίγει την πόρτα σε πελάτες εκτός της βιομηχανίας σχεδιασμού.

Αυτό το επαναστατικό λογισμικό παρέχει μια εξαιρετικά προσιτή πλατφόρμα για τους σχεδιαστές να δημιουργούν πολύπλοκα σχέδια με ευκολία. Το Synthesis δημιουργεί μια ψηφιακή απόδοση ενός απλού σκίτσου που μπορεί στη συνέχεια να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες εκάστοτε σχεδιαστή. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του render, χρησιμοποιείται ένα τρισδιάστατο τυπωμένο καλούπι για την κατασκευή του τελικού προϊόντος. Οι δυνατότητες προσαρμογής είναι ατελείωτες χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό όπου οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και φινιρισμάτων, και να αλλάξουν απεριόριστα το σχέδιο σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Η συλλογή περιλαμβάνει επένδυση τοίχου καθώς και έπιπλα από μπετόν, όλα με ακατέργαστο φινίρισμα και με δυνατότητα προσαρμογής σε κάθε επιθυμία. Τα μη συμβατικά σχέδια αποδεικνύουν την ικανότητα της Synthesis να μετατρέπει κάθε πυκνό υλικό σε διαμορφώσεις που αψηφούν τη φυσική, δίνοντας θέση σε συναρπαστικές δυνατότητες για το μέλλον του σχεδιασμού.

 

ΠΗΓΗ: https://www.interiordesign.net/articles/18234-edg-reveals-3-d-printed-cast-concrete-collection/

https://www.architectmagazine.com/technology/edg-wants-to-resurrect-architectural-ornament-through-3d-printing_o

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: https://www.architectmagazine.com/technology/edg-wants-to-resurrect-architectural-ornament-through-3d-printing_o

Tags:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.