9 hours capsule hotel
Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ανακαλύφθηκε από τον αρχιτέκτονα Kisho Kurokawa ένας νέος τύπος ξενοδοχείων, όπου τα δωμάτια έχουν την μορφή κάψουλας. Αυτός ο τύπος ξενοδοχείου δημιουργήθηκε στα πλαίσια του κινήματος του «Μεταβολισμού» για να καλύψει την ανάγκη του αυξανόμενου πληθυσμού που είχε προκύψει .Αυτός ο τύπος ξενοδοχείων απευθυνόταν στους Ιάπωνες εργαζόμενους ,ως ένας εύκολος και φτηνός τρόπος διανυκτεύρεσης, λόγω των επιβαρυμένων εργασιακών τους ωραρίων. Κατά την πάροδο των χρόνων ,αυτού του τύπου ξενοδοχεία αποτελούν και πόλο έλξης για τους τουρίστες
Το στούντιο αρχιτεκτονικής Naruse Inokuma Architects με έδρα το Τόκιο σχεδίασε ένα νέο ξενοδοχείο με κάψουλες στην Οσάκα της Ιαπωνίας, σχεδιάζοντας στα πλαίσια των παραδοσιακών ξενοδοχείων με δωμάτια σε μορφή κάψουλας παρέχοντας τους όμως περισσότερη λειτουργικότητα και .Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελείται από έννια ορόφους τα οποία έχουν σχεδιαστεί σε minimal τόνους .
Το concept του ξενοδοχείου βασίζεται στην έξης ιδέα:εννιά ώρες έχει στην διάθεση του ο πελάτης προκειμένου να κάνει ντους ,να κοιμήθει και ξυπνήσει.
Όταν γίνει το check in , o επισκέπτης λαμβάνει τον αριθμό της κάψουλας του, καθώς και ένα κλειδί για την αποθήκευση της βαλίτσας και των προσωπικών του αντικειμένων σε ντουλάπια. Η σήμανση στα δάπεδα και στους τοίχους είναι , τόσο πρακτική όσο και διασκεδαστική, καθώς τον βοηθάει να βρει το δρόμο του.
Όπως και σε άλλα ξενοδοχεία με δωμάτια σε μορφή κάψουλες, το Nine Hours προσφέρει καταλύματα με κρεβάτι που μοιάζουν με αυτά που ήρθαν κατ ‘ευθείαν από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τα δωμάτια είναι παρατεταγμένα σε ζεύγη το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετημένα κατά μήκος ενός διαδρόμου, με ανώτατο όριο μεγέθους της κάψουλας τα 1,25 μέτρα.
Τέλος το στούντιο αρχιτεκτονικής Naruse Inokuma Architects έχει τονίσει πώς προσπάθησαν να σχεδιάσουν μια εντελώς νέα μορφή κάψουλας που επαναφέρει τη συμβατική του εικόνα και επιδιώκει να προσφέρει περισσότερη λειτουργικότητα και παρέχοντας παράλληλα μια πλούσια εμπειρία διαμονής. Για αυτό το λόγο έχουν επιλεχθεί τα πιο κατάλληλα χρώματα, υλικά και φωτισμός για κάθε μία από τις λειτουργίες πού προσφέρει το ξενοδοχείο, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες που προσφέρει ένα ξενοδοχείο .
Πηγές:
https://www.archdaily.com/930347/nine-hours-capsule-hotel-naruse-inokuma-architects?ad_medium=widget&ad_name=navigation-prev
https://worldarchitecture.org/article-links/eeenf/naruse-inokuma-architects-reinvents-capsule-hotel-experience-with-more-functionality-in-this-hotel.html
Πηγές εικόνων:
https://architecture.jonathansavoie.com/9h-Nine-Hours
https://www.uniqhotels.com/9-hours-capsule-hotel
Related Posts
- Νέες Τεχνολογίες και τεχνικές για την προστασία των ξύλινων κατασκευών ( 15/01/2021 )
- Stefano Giovannoni ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ALESSI ( 05/01/2021 )
- Hotel’s wake-up call – using lighting ( 27/12/2020 )
- Sengal House ( 22/12/2020 )
- Container: Μια Εναλλακτική Αρχιτεκτονική Προσέγγιση ( 14/12/2020 )
- Πολυμορφικός σχεδιασμός – camper vans ( 07/12/2020 )
- Rammed Earth – ένας φυσικός τρόπος δόμησης ( 02/12/2020 )
- Τεχνολογίες οικιακού αυτοματισμού και «Έξυπνο Σπίτι» ( 27/11/2020 )
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑ
- MORPHÓ on Ξεκίνησαν οι υποβολές για το ΕΣΠΑ ίδρυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων.
- Ελένη Σφυρίου on Ξεκίνησαν οι υποβολές για το ΕΣΠΑ ίδρυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων.
- Σύγχρονες κατασκευές, πάνω σε παλιά κτίρια | MORPHÓ Blog on ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ
- Οι 5 κορυφαίες αρχιτεκτονικές τάσεις για το 2017 | MORPHÓ Blog on ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
- «Παθητικό Σπίτι»: Η κατοικία του μέλλοντος | MORPHÓ Blog on ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Leave a reply