fbpx
X

5 ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟ PINTEREST!

Όσοι γνωρίζετε και χρησιμοποιείται το pinterest, θα έχετε παρατηρήσει ότι προβάλει και προτείνει ιδέες για διακόσμηση που αποτελούν έμπνευση για να δημιουργήσουμε όμορφους χώρους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Πρόκειται για ένα διαδικτυακό τόπο όπου απεικονίζονται στην ουσία οι μελλοντικές τάσεις στη διακόσμηση….! Θέλετε να ανανεώσετε τον χώρο σας στο πνεύμα της εποχής? Τολμήστε και εφαρμόστε στο χώρο σας κάποιες από τις πιο δημοφιλείς τάσεις που προβάλλονται μέσω του pinterest αλλά που στην ουσία εκφράζουν τις σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση!

Τάση Ν.1: mix & match διάφορων μετάλλων

Συνδυάστε χωρίς φόβο διάφορους τύπους μετάλλων στη κουζίνα ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο στο σπίτι για ένα αποτέλεσμα mix & match που είναι πολύ στη μόδα. Μπρούτζος, χαλκός, ίνοξ και σίδηρος συμμαχούν μέσα στο 2018 για να διαμορφώσουν ένα βιομηχανικό στυλ που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα…

Τάση Ν.2 : Το Terrazzo σε πρώτο πλάνο

Μετά το μάρμαρο, που συναντήσαμε και εφαρμόστηκε κατά κόρων το περασμένο έτος, έτσι και φέτος το Terrazzo, αποτελεί ένα υλικό που το συναντάμε να εφαρμόζεται συχνά στις πιο δημοφιλείς τάσεις διακόσμησης. Αυτό το φίνο, χρωματιστό υλικό, ως μια νέα απόδοση του γνωστού σε όλους μωσαϊκού έρχεται να ομορφύνει τους εσωτερικούς μας χώρους με την κομψότητα του και την ζεστασιά του. Σε πατώματα, σε τοίχους ή ακόμα και σε διακοσμητικά αντικείμενα και αξεσουάρ έχει κερδίσει τις καρδιές μας και χρησιμοποιείται πλέον χωρίς δεύτερη σκέψη!

Τάση Ν.3 Τολμήστε τα glamour υλικά!

Αν και ακόμα επικρατεί στη σύγχρονη διακόσμηση το σκανδιναβικό στυλ και η τάση προς το φυσικό, παρατηρείται μια νέα κλίση προς τα τεχνητά και συνθετικά υλικά, τα οποία τραβούν το φως και κερδίζουν εύκολα την προσοχή. Η λάκα, το γυαλί, το πλεξιγκλάς, η ψεύτικη γούνα, η πορσελάνη, ορείχαλκος ή ακόμα και πολύτιμα ξύλα δημιουργούν ένα σκηνικό εντυπωσιακό, γεμάτο αίγλη. Βελούδο και σατέν επιστρέφουν δυναμικά στη διακόσμηση!

Τάση Ν.4 : Κέφι, μπρίο και πολλά αντικείμενα

Επηρεασμένοι από την κουλτούρα του διαδικτύου και τη χρήση emoticones “ feel good” “like”, αντίστοιχα μοτίβα εισβάλλουν στους χώρους μέσα από τη διακόσμηση. Χαμόγελα, μάτια, γατούλες, ροζ φλαμίνγκο, κάκτοι και λεμόνια συσσωρεύονται σε μαξιλάρια, ταπετσαρίες για μια διακόσμηση γεμάτη κέφι και χαρούμενη διάθεση.

Και μιλώντας για συσσώρευση, παρατηρούμε ότι η νέα μόδα στη διακόσμηση είναι τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα και η συλλογή διάφορων αντικειμένων. Εμπριμέ σχέδια παντού και δεκάδες πιάτα κρεμασμένα σε τοίχους είναι μια εικόνα συνηθισμένη για το 2018!

Τάση Ν.5: Προβολή αντικειμένων

Ανοιχτά ράφια, βιβλιοθήκες, βιτρίνες και γυάλινα κουτιά χρησιμοποιούνται για να μπορέσουμε να εκθέσουμε αναμνηστικά και συλλογές. Μέσα σε ένα παιχνίδι και συνθέσεις όπου χρησιμοποιείται η διαφάνεια προβάλλονται με σε σωστή δόση τα αντικείμενα της καθημερινότητας μας και οι διάφορες συλλογές μας. Οι πόρτες από ντουλάπες και ψυγεία γίνονται διάφανα με σκοπό να αποκαλύψουν το περιεχόμενο τους σε όλους. Παρατεταγμένα αντικείμενα με φόντο μεταλλικές επιφάνειες ή επενδύσεις από ξύλο, έρχονται να δημιουργήσουν μικρές σκηνές θεάτρου που απεικονίζουν κάτι από εμάς.

 

πηγή : cotemaison.fr

Tags:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.