Τελευταία αναπροσαρμογή την 22/04 /2019.

Καλώς ήλθατε στο https://www.morpho.gr/.

Η «Morphό»  (στο εξής η Επιχείρηση) λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία της ιδιωτικότητας των Χρηστών του Ιστοτόπου της και των πελατών της. Γι’ αυτό το λόγο ακολουθεί με αυστηρότητα την ακόλουθη Πολιτική Προστασίας Δεδομένων, η οποία διασφαλίζει την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών τους δεδομένων.

Με την παρούσα Πολιτική επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο που η Επιχείρησή μας συλλέγει μέσω του Ιστοτόπου μας και εν συνεχεία χρησιμοποιεί και αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και τα δικαιώματα που έχετε αναφορικά με την εν λόγω επεξεργασία.

Με την πλοήγησή σας στον Ιστότοπό μας θεωρείται ότι αποδέχεστε την παρούσα Πολιτική. Η παρούσα Πολιτική έχει ισχύ μόνο για τον Ιστότοπο https://www.morpho.gr/. Όπου ο Ιστότοπός μας περιέχει και συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους, η Επιχείρησή μας δε φέρει κανενός είδους ευθύνη για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ή το περιεχόμενο των εν λόγω δικτυακών τόπων.

1. Ορισμοί

Για τους σκοπούς της παρούσας ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί :

1.1 «Ιστότοπος» – Ο διαδικτυακός τόπος (website) της Επιχείρησής μας που είναι προσβάσιμος μέσω του ονόματος χώρου https://www.morpho.gr/συμπεριλαμβανομένων του συνόλου των ιστοσελίδων αυτού.

1.2 «Κοινωνικό Δίκτυο» – Ο διαδικτυακός τόπος που λειτουργεί ως διεπαφή ανάμεσα στους χρήστες και η Επιχείρηση μας διατηρεί δική της σελίδα για σκοπούς ενημέρωσης και προώθησης των υπηρεσιών της.

1.3 «Χρήστης» – Ο διαδικτυακός χρήστης του Ιστοτόπου, στον οποίο αναφέρονται τα δεδομένα και του οποίου η ταυτότητα μπορεί να προσδιορισθεί αμέσως ή εμμέσως (υποκείμενο των δεδομένων)

1.4 «ΓΚΠΔ» – Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ» (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων), όπως κάθε φορά ισχύει.

1.5 «Προσωπικό δεδομένο» – οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρεται σε διαδικτυακό/ούς Xρήστη/ες του Ιστοτόπου και μπορεί να οδηγήσει άμεσα ή έμμεσα στην ταυτοποίηση αυτών.

1.6 «Επεξεργασία» – Κάθε εργασία ή σειρά εργασιών που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων και εφαρμόζεται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διατήρηση ή αποθήκευση, η τροποποίηση, η εξαγωγή, η χρήση, η διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, η δέσμευση (κλείδωμα), η διαγραφή, η καταστροφή.

1.7 «Cookie» – σύντομο κείμενο κώδικα λογισμικού που αποστέλλεται προς αποθήκευση από το διαδικτυακό εξυπηρετητή της Επιχείρησης στη συσκευή του εκάστοτε Χρήστη κατά την είσοδό του στον Ιστότοπο, ώστε κάθε φορά που αυτός συνδέεται στην ιστοσελίδα, η τελευταία να ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες και να του προσφέρει σχετικές υπηρεσίες. Ανάλογα με το είδος τους, κάποια cookies είναι αναγκαία για την τεχνική λειτουργία της Ιστοσελίδας, ενώ άλλα εγκαθίστανται με σκοπό τη στατιστική ανάλυση ή εξυπηρετούν σκοπούς μάρκετινγκ. Τα αρχεία αυτά, αν συνδυαστούν με άλλες πληροφορίες, μπορεί να οδηγήσουν σε αναγνώριση της ταυτότητας των Χρηστών.

1.8 «Αποδέκτης» – κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, στο οποία κοινολογούνται προσωπικά δεδομένα, είτε πρόκειται για τρίτον είτε όχι.

1.9 «Συγκατάθεση» – κάθε ένδειξη βουλήσεως, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

2. Αρχές Επεξεργασίας

2.1 Κατά την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων η Επιχείρησή μας ακολουθεί τις θεμελιώδεις βασικές αρχές επεξεργασίας, τηρεί στο ακέραιο τη σχετική κείμενη νομοθεσία και συμμορφώνεται με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή, ως κατά τον νόμο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

3. Είδη Δεδομένων

3.1 Κατά την πλοήγησή σας στον Ιστότοπό μας, συλλέγονται αυτομάτως μέσω των cookies οι απολύτως απαραίτητες πληροφορίες για την τεχνική λειτουργία της Ιστοσελίδας που χρησιμοποιούμε τα εξής δεδομένα:

    • Διεύθυνση IP (IP Address).
    • Πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του Ιστοτόπου , καθώς και τη συσκευή του Χρήστη (πχ. ημέρα και ώρα σύνδεσης, χρησιμοποιούμενος φυλλομετρητής και λειτουργικό σύστημα, επισκεφθείσες ιστοσελίδες).

3.2 Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε Χρήστης επικοινωνεί μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας του Ιστοτόπου, προβαίνουμε σε συλλογή και επεξεργασία του ονόματος, του τηλεφώνου, του e-mail και της διεύθυνσης του Χρήστη καθώς και άλλων προσωπικών δεδομένων που ενδέχεται να εμπεριέχονται στο κείμενο του μηνύματος.
3.3 Οι ως άνω κατηγορίες προσωπικών δεδομένων συλλέγονται και σε περίπτωση που οποιοσδήποτε Χρήστης επικοινωνεί μαζί μας μέσω Κοινωνικών Δικτύων όπου η Επιχείρηση μας διατηρεί επίσημη σελίδα.
3.4 Δεν υφίσταται υποχρέωσή σας για την παροχή των προσωπικών σας δεδομένων και δεν υπάρχουν συνέπειες από τη μη παροχή αυτών.
3.5 Έχετε την υποχρέωση να απέχετε από την παροχή προσωπικών δεδομένων ειδικής κατηγορίας («ευαίσθητων») ή δεδομένων που αφορούν ποινικές καταδίκες και αδικήματα, που αφορούν το πρόσωπό σας ή τρίτα υποκείμενα δεδομένων. Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παραπάνω υποχρέωσης παράσχετε οικειοθελώς τέτοια δεδομένα μέσω του Ιστοτόπου μας, δηλώνουμε ότι δε φέρουμε οποιαδήποτε ευθύνη απέναντί σε εσάς ή σε τρίτα μέρη.
4. Σκοποί και Νομικές Βάσεις της Επεξεργασίας

4.1 Η Επιχείρησή μας συλλέγει και επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα, όπου αυτό είναι απαραίτητο για τους σκοπούς εξυπηρέτησης έννομων συμφερόντων [αρ. 6 παρ. 1(στ) ΓΚΠΔ] για τους ακόλουθους σκοπούς:

    • Εξασφάλιση της απρόσκοπτης και φιλικής προς το χρήστη λειτουργίας του Ιστοτόπου μας, καθώς και της ασφάλειας και σταθερότητας του συστήματος
    • Απάντηση στο ερώτημα και διαχείριση του αιτήματος που υποβάλλετε μέσω της σχετικής φόρμας του Ιστοτόπου.

4.2 Η Επιχείρησή μας δύναται να προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατόπιν συγκατάθεσης των Χρηστών [αρ. 6 παρ. 1 (α) ΓΚΠΔ] για σκοπούς επικοινωνίας και προώθησης υπηρεσιών μέσω των Κοινωνικών Δικτύων όπου διατηρούμε επίσημη ιστοσελίδα.

5.Τρίτοι Αποδέκτες των Δεδομένων

5.1 Η Επιχείρησή μας δεν προβαίνει σε παραχώρησή των προσωπικών σας δεδομένων ή σε διασύνδεση του αρχείου της έναντι οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος με οποιεσδήποτε τρίτα μέρη.

5.2 Για την εξυπηρέτηση των σκοπών επεξεργασίας που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική, η Επιχείρησή μας ενδέχεται να παρέχει πρόσβαση ή να διαβιβάζει προσωπικά σας δεδομένα στα εξής τρίτα μέρη, εφόσον υπάρχει:

    • στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτυακής φιλοξενίας, με τον οποίο διατηρούμε συμβατική σχέση.
    • στις επιχειρήσεις, που μας παρέχουν υπηρεσίες συντήρησης και υποστήριξης προγραμμάτων λογισμικού και βάσεων δεδομένων.
    • σε τρίτες επιχειρήσεις μάρκετινγκ και διαφήμισης.

5.3 Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τους παραπάνω συνεργαζόμενους με εμάς φορείς διεξάγεται μόνον κατ’ εντολή μας και κατ’ εφαρμογή της ίδιας πολιτικής προστασίας ή πολιτικής ίδιου τουλάχιστον επιπέδου προστασίας.
5.4 Σε περίπτωση που υποχρεωθεί από δικαστήριο ή άλλη διοικητική αρχή καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση που φέρει έννομη υποχρέωση προς τούτο, η Επιχείρησή μας ενδέχεται να παραχωρήσει προσωπικά σας δεδομένα μέχρι της έκτασης που προβλέπεται από τον νόμο.

6. Απόρρητο και Ασφάλεια Δεδομένων

6.1 Η Επιχείρησή μας, προκειμένου να διασφαλίσει την ορθή χρήση και την ακεραιότητα των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και να αποτρέψει μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση, επεξεργασία, διαγραφή, αλλοίωση ή άλλη χρήση αυτών, εφαρμόζει κατάλληλες εσωτερικές πολιτικές, ενώ λαμβάνει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά, τεχνικά, φυσικά, ηλεκτρονικά και διαδικαστικά μέτρα ασφάλειας, καθώς και τεχνολογικά πρότυπα, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.

6.2 Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο από εντεταλμένο για αυτόν το σκοπό προσωπικό της Επιχείρησης, που δεσμεύεται από αυστηρές υποχρεώσεις για την τήρηση της εμπιστευτικότητάς τους.

6.3 Ωστόσο, είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι ο εξοπλισμός (π.χ. προσωπικός υπολογιστής) που χρησιμοποιείτε είναι επαρκώς ασφαλής και προστατεύεται από κακόβουλο λογισμικό (όπως π.χ. ιούς). Πρέπει να γνωρίζετε ότι χωρίς επαρκή μέτρα ασφάλειας (όπως π.χ. ασφαλή ρύθμιση του φυλλομετρητή σας, ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, μη χρήση λογισμικού και εξοπλισμού από αμφίβολες πηγές, κ.λπ.) υπάρχει ο κίνδυνος τα δεδομένα, καθώς και οι κωδικοί που χρησιμοποιείτε να γνωστοποιηθούν σε μη εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη.

7. Χρόνος Διατήρησης Δεδομένων

7.1 Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των σκοπών επεξεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρηματικές ανάγκες μας, τις ισχύουσες προθεσμίες παραγραφής και τυχόν έννομες υποχρεώσεις μας.

7.2 Μετά το πέρας του χρόνου διατήρησης τα προσωπικά σας δεδομένα καταστρέφονται από τα αρχεία και το σύστημά μας.

8.Δικαιώματα

8.1 Ως υποκείμενα δεδομένων έχετε δικαίωμα να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα τηρούμενα από εμάς προσωπικά δεδομένα και να λάβετε αντίγραφο αυτών και να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στη διόρθωση ανακριβών ή συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων. Ακόμα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα στη διαγραφή των δεδομένων, στη φορητότητα αυτών σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας, καθώς και στον περιορισμό και στην εναντίωση στην επεξεργασία τους.

8.2 Τα παραπάνω αιτήματα απευθύνονται γραπτώς με ταχυδρομική επιστολή στην έδρα της επιχείρησης ή με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dataprotection@morpho.gr. Η Επιχείρησή μας θα ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημά σας σύμφωνα με τους όρους του αρ. 12 ΓΚΠΔ.

8.3 Εφόσον παραβιάζονται δικαιώματά σας, σας ενημερώνουμε ότι έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

9. Υποχρεώσεις Χρηστών

9.1 Με τη χρήση του Ιστοτόπου βεβαιώνετε πως είστε άνω των δέκα έξι (16) ετών. Εφόσον είστε κάτω των δέκα έξι (16) ετών έχετε την υποχρέωση να απέχετε από οποιαδήποτε χρήση του Ιστοτόπου καθώς και από οποιαδήποτε παραχώρηση προσωπικών σας δεδομένων χωρίς την έγκριση του προσώπου που ασκεί την γονική σας μέριμνα. Σε κάθε περίπτωση, με τη χρήση του Ιστοτόπου αναγνωρίζετε πως η Επιχείρησή μας δεν φέρει ευθύνη για την παραβίαση των παραπάνω υποχρεώσεων από μέρους σας στο μέτρο που δεν έχει την δυνατότητα, ακόμη και αν καταβάλει εύλογες προσπάθειες, για την επαλήθευση της ηλικίας σας ή για την συγκατάθεση του ασκούντος την γονική σας μέριμνα.

10. Cookies

10.1 Ο Ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τα απολύτως απαραίτητα για την τεχνική λειτουργία της ιστοσελίδας cookies και δεν προβαίνει σε κάποια περεταίρω επεξεργασία.

11. Τροποποιήσεις, Δικαιοδοσία και Εφαρμοστέο Δίκαιο

11.1 Η Επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί και να αναπροσαρμόζει τη παρούσα πολιτική, όποτε κρίνει αυτό αναγκαίο, ενώ οι εκάστοτε αλλαγές τίθενται σε ισχύ από τη δημόσια εμφάνιση αυτών στον Ιστότοπο.

11.2 Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους παρόντες όρους θεωρηθεί άκυρος, παράνομος ή καταχρηστικός για οποιονδήποτε λόγο, οι λοιποί όροι θα παραμένουν έγκυροι και ισχυροί ως έχουν, στο βαθμό που δεν έρχονται σε αντίθεση με την βούληση που εκφράζεται μέσω της παρούσας πολιτικής.

11.3 Για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς προκύπτει μεταξύ της Επιχείρησής μας και Χρηστών σχετικά με την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων και το αντικείμενο αυτής, αρμόδια είναι τα δικαστήρια των Αθηνών και εφαρμοστέο δίκαιο το Ελληνικό.
12. Επικοινωνία

12.1 Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή αίτημα σχετικά με την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων μπορείτε να απευθύνεστε προς την Επιχείρησή μας ως ακολούθως :

«Morphό».

Διεύθυνση: Νίκης 2, Αθήνα, 10563

Τηλ.: 2114115077

Fax: 2114115077

email: dataprotection@morpho.gr