top of page
  • info8425872

Ποιες είναι οι τρεις βασικές συνιστώσες για τη μετατροπή ενός ξενοδοχείου σε Boutique Hotel;

BOUTIQUE HOTELS

Φιλοσοφία, Concept Σχεδιασμού και Αναβαθμισμένες υπηρεσίες.


Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος δημιούργησε το σήμα Boutique Hotel για να αναπτύξει και να προβάλει τα μικρά ξενοδοχεία της χώρας μας, μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες να αναδειχθεί η ξενοδοχειακή Ελληνική φιλοξενία.


"Φιλοσοφία"

Μικρά ξενοδοχεία, από τρία αστέρια και πάνω, που διαθέτουν έως 60 δωμάτια, με ιδιαίτερη αισθητική και μοναδικές παροχές μπορούν να ''κατακτήσουν'' το σήμα Boutique Hotel.

Η μικρή δυναμικότητα επιτρέπει γρήγορα στον επισκέπτη να εξοικειωθεί με το περιβάλλον και να απολαύσει τη φιλοξενία. Στόχος είναι ο επισκέπτης να αποκτήσει μια μοναδική ξενοδοχειακή εμπειρία γεμάτη αναμνήσεις καθώς και ο ξενοδόχος να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.


"Concept Σχεδιασμού"

Το Concept Σχεδιασμού περιλαμβάνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εσωτερική διακόσμηση (Interior Design).

Αρχιτέκτονες, designers και ξενοδόχοι δημιουργούν μια ξεχωριστή ιστορία ( consept ) που θα αποτελεί την εταιρική ταυτότητα - branding του καταλύματος και θα δρομολογεί την εμπειρία του επισκέπτη.

Οι αρχιτέκτονες κατά το πρώτο στάδιο της μελέτης, διευρύνουν το concept σχεδιασμού αναφορικά με την επωνυμία του καταλύματος, με σκοπό να διαμορφωθεί ένα αρχιτεκτονικό «σενάριο», πλήρως ενταγμένο στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, το οποίο θα δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και ξεχωριστή χωρική εμπειρία στον επισκέπτη -χρήστη. Η εσωτερική διακόσμηση ακολουθεί τις νέες διεθνείς τάσεις και ''αναλαμβάνει'' την οπτικοποίηση του ξενοδοχειακού concept.


"Αναβαθμισμένες υπηρεσίες"

Οι σύγχρονες και αναβαθμισμένες παροχές στα ξενοδοχεία, οδηγούν τόσο στην ενίσχυση της συνολικής εμπειρίας του πελάτη, όσο και στην αύξηση των εσωτερικών πωλήσεων του ξενοδοχείου.

Ελληνικό πρωινό στο δωμάτιο, digital βιβλιοθήκη με διάφορες κατηγορίες ταινιών και προγραμμάτων που επιτρέπει στον επισκέπτης να επιλέξει τι θέλει να δει, υπηρεσίες ομορφιάς και αναζωογόνησης από εξειδικευμένο προσωπικό, δραστηριότητες αγροτουρισμού, δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς (transfer) από και προς το αεροδρόμιο, λιμάνι, σταθμό, υπηρεσία φύλαξης παιδιών είναι αναφορικά κάποιες από την πληθώρα των προαναφερόμενων υπηρεσιών.


SMARTTIP: Οι άνθρωποι ενός ξενοδοχείου καθορίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό της εμπειρίας.

O εσωτερικός σχεδιασμός ενός ξενοδοχείου, δεν καθορίζει μόνο το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας ενός ταξιδιώτη αλλά και την απόδοση του service που παρέχει το προσωπικό. Οι Interior Designers θα πρέπει να έχουν σημαντική εμπειρία στην κατανόηση του ξενοδοχειακού workflow αλλά και στην μετάφραση του Ξενοδοχειακού Concept σε Design Guidelines που θα καθορίσουν την ξεχωριστή εμπειρία του χώρου.


Οι Αρχιτέκτονες και Interior Designers της Morphó Hotel Design, αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό νέων ή υπό ανακαίνιση καταλυμάτων, δημιουργώντας εντυπωσιακά ξενοδοχεία με υψηλή λειτουργικότητα και αισθητική. Έχοντας σημαντική εμπειρία στις ειδικές προδιαγραφές που απαιτεί ο σχεδιασμός ενός ξενοδοχείου (αφού πρέπει πάντα να προβλέπεται το smooth operation του καταλύματος και η ικανοποίηση του ταξιδιώτη), η σχεδιαστική ομάδα της Morphó Hotel Design στοχεύει στην προδιαγραφή καταλυμάτων που θα ξεχωρίζουν για την συνολική τους εμπειρία και το Place Identity τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, προσαρμόζει αντιστοίχως την εταιρική ταυτότητα στα στοιχεία του ξενοδοχείου, παρέχοντας μια ολιστική προσέγγιση-πρόταση στο hotel branding.


To 2017 η εταιρία μας ανέλαβε την ανακαίνιση και τη μετατροπή του Parian Hotel σε Boutique Hotel 3 αστέρων, ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, με το οποίο συνεχίζουμε μέχρι σήμερα την συνεργασία μας.

Το ξενοδοχείο ” Parian Boutique Hotel ” έχει πιστοποιηθεί επισήμως ως “BOUTIQUE HOTEL” από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου και είναι χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, προσφέροντας στους πελάτες του όλες τις σύγχρονες ανέσεις με την υπογραφή των Κυκλάδων.


Στο χώρο κυριαρχεί σύγχρονο design, χωρίς να λείπουν βέβαια τα παραδοσιακά στοιχεία, που διατηρούν και αναδεικνύουν την νησιώτικη αύρα του καταλύματος. Ο εσωτερικός σχεδιασμός βασίστηκε σε συγκεκριμένο concept, εμπνευσμένο από φυσικά υλικά και στοιχεία [ sea – pebbles – nature – light ]. Ως προς τον εξοπλισμό και την εσωτερική διακόσμηση προτάθηκαν minimal αισθητικής σχεδιασμοί σε συνδυασμό μεσογειακού στυλ.









bottom of page