fbpx
X

Έργα γεωργικού πολιτιστικού τουρισμού

Η περιγραφή του κειμένου προέρχεται από τους αρχιτέκτονες.

Η AIRICE Future Agriculture Culture Tourist Town είναι ένα όραμα για τη μελλοντική γεωργία, που βασίζεται στην τεχνολογία 5G, τα μεγάλα δεδομένα, την τεχνητή νοημοσύνη, τις UAV και άλλες πρωτοποριακές τεχνικές υποστήριξης. Είναι επίσης ένα πρότυπο επίδειξης του γεωργικού πολιτιστικού τουρισμού που συνδυάζει τον οικολογικό τουρισμό, τις βιομηχανικές εκδηλώσεις και την προώθηση του τεχνολογικού μοντέλου. Το concept προτάθηκε στην αρχή του σχεδιασμού του έργου είναι”Future ALL“, δηλαδή για να αντικατοπτρίζει το μέλλον σε όλους τους δεσμούς, που περιλαμβάνει: Μελλοντική γεωργία, μελλοντικό τοπίο και μελλοντική ζωή. Προσπαθεί να δείξει τον αντίκτυπο των τεχνολογιών αιχμής στον κόσμο της παραγωγής υλικών.

Επομένως, στον χώρο της αυτοματοποιημένης παραγωγής υλικού, μια σειρά κατασκευών τοποθετούνται στους βασικούς κόμβους της κύριας διαδρομής περιήγησης. Αυτά τα απλά σχήματα δεν αντικατοπτρίζουν μόνο τη γεωμετρία στο τοπίο, αλλά ενσωματώνουν επίσης τη λειτουργία της επίσκεψης και της ανάπαυσης και δείχνουν μια άγνωστη δύναμη, μια δύναμη πέρα από την ανθρώπινη εμβέλεια.

Από την αρχή της κεντρικής εισόδου, το τουριστικό μονοπάτι εκτυλίσσεται κατά μήκος του προτύπου καλλιεργήσιμης γης που διαμορφώνεται σύμφωνα με την αυτοματοποιημένη λειτουργία παραγωγής, επεκτείνοντας και συνδέοντας μια σειρά κόμβων τοπίου. Το μονοπάτι και οι κόμβοι τοπίου θα εφαρμοστούν σταδιακά σύμφωνα με το γενικό σχέδιο. Ο σχεδιασμός της κατασκευής αποτελεί την αρχική σχεδιαστική ιδέα μέσω της ποιητικής ιδέας λέξεων και εικόνων, προσπαθώντας να διερευνήσει την πιθανή σχέση μεταξύ της παραγωγής και κατανάλωσης υλικών και της κατάστασης ενός πνευματικού πυρήνα στο πεδίο της ακραίας τεχνολογικής παραγωγής. Αυτές οι κατασκευές αντικατοπτρίζουν τη φαντασία για την τεχνολογία, το μέλλον και το άγνωστο.

Η κύρια πύλη εισόδου υιοθετεί μια μεταβλητή διατομή σχηματίζοντας ένα ανοδικό σχήμα και έναν οπτικά κλειστό διάδρομο πεζών μήκους 30 μέτρων που αφήνει τον ήλιο να λάμπει. Η διατομή της στήλης και της διαγώνιας πλευράς αποτελεί μια σταθερή μηχανική μορφή. Η κύρια πύλη συμβολίζει τη δυναμική ανάπτυξη όλων των πλασμάτων κατά την ευημερούσα εποχή. Εκτός από τα τοπικά υλικά και τις μεθόδους κατασκευής που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά αγροτικά έργα, ο σχεδιασμός αυτού του έργου έχει υιοθετήσει “εκτός χώρου” μέσα. Μέσω της χρήσης σύγχρονων βιομηχανικών υλικών, ένας μεγάλος αριθμός αντανακλαστικών ανοξείδωτων χαλύβδινων όγκων και με αιωρούμενη αίσθηση της κατασκευής να απεικονίζεται από την κρυφή δομή ή τον πρόβολο, παρουσιάζεται η ποίηση του μέλλοντος.

Η κυκλική κατασκευή με διάμετρο 24 μέτρων είναι ένα μοναχικό τοπίο ή ένας βωμός, που αιωρείται πάνω από τα χωράφια σαν κάτι που έχει πέσει από τον ουρανό. Μέσω της συνοπτικής μορφής της, ενσωματώνει την ερμηνεία των πολλαπλών εννοιών που διασχίζουν το παρελθόν και το παρόν. Με αυτά τα στοιχεία, δημιουργείται μια αίσθηση του φαινομενικά γνωστού και του παράδοξου “άγνωστου” μυστηρίου. Μέσω της αντανάκλασης του ανοξείδωτου χάλυβα, η κυβική κατασκευή αναμειγνύεται στο περιβάλλον, με θολά περιγράμματα και όρια. Φαινομενικά, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να περάσουν μέσα από την εξέχουσα κυκλική τρύπα, να διασχίσουν έναν αόρατο τοίχο και να μπουν σε ένα άλλο χώρο.

Η επιφάνεια του καθρέπτη στην άκρη της κυκλικής οπής μπορεί να δημιουργήσει τεχνητό φωτοστέφανο αντανακλώντας τη δύση του ηλίου. Ο σχηματισμός της φωτοστέφανου απαιτεί συγκεκριμένη εποχή και γωνία εμφάνισης του ηλιακού φωτός. Μέσα από αυτή τη σύνθεση, οι διάφορες δυνάμεις που βρίσκονται πιο μακριά συνδέονται.

 

ΠΗΓΗ: https://www.archdaily.com/956053/airice-future-agriculture-cultural-tourism-town-pmt-partners

Tags:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.