fbpx
X

TIPS ΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ COVID-19

Το ξέσπασμα του COVID-19  έγινε αιτία να παραμείνουν στα σπίτια τους περίπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που τους ζητήθηκε να εργαστούν εξ αποστάσεως για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού στο χώρο εργασίας. Για πολλούς αρχιτέκτονες, πρόκειται αναμφίβολα για μια νέα περιοχή. Είναι δυνατό λοιπόν, όχι μόνο να εργαστείτε από το σπίτι, αλλά να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρόνο για να ενισχύσετε σημαντικά τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας. Έτσι, δημιουργήσαμε μια λίστα με tips που μπορούν να βοηθήσουν να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη σας και να ενεργοποιήσετε τη φαντασία σας.

Για αρχή κάποιες γενικές συμβουλές:

Ακολουθήστε τις επίσημες οδηγίες: Εκτός από τις χρήσιμες συμβουλές στο παρόν άρθρο, είναι σημαντικό να ακολουθούνται οι συμβουλές των κεντρικών οργανισμών που συμμετέχουν στην παγκόσμια αντιμετώπιση του COVID-19. Διαβάστε τις τελευταίες συμβουλές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC), την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας.

Περιορίστε την ανάγκη σας για ειδήσεις: Είναι σημαντικό εννοείται να ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες εξελίξεις από αξιόπιστες πηγές. Ωστόσο, η διαρκή παρακολούθηση των ειδήσεων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο θα διαταράξει τη ροή εργασίας σας αλλά θα αυξήσει άσκοπα το άγχος. Κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας σας, η καλό θα είναι να τις αποφύγουμε εντελώς.

Διατήρηση ρουτίνας: Ακόμα και όταν εργάζεστε από το σπίτι, μια καθημερινή ρουτίνα είναι σημαντική για τη διατήρηση της παραγωγικότητας, της ψυχικής υγείας και της ευτυχίας σας. Όταν διατηρείτε επαφή με τους φίλους και την οικογένεια, κάντε το με το ίδιο πνεύμα θετικότητας και ευγένειας.

Διατήρηση της ροής εργασίας σας: Λογισμικό και τεχνολογία

Μετακινήστε τα έργα σας στο cloud: Σήμερα, πολλά συστήματα σχεδίασης προσφέρουν υπηρεσίες βασισμένες στο cloud. Μια εναλλακτική λύση είναι η δημιουργία ειδώλου της οθόνης του υπολογιστή του χώρου εργασίας σας με τον οικιακό σας υπολογιστή μέσω διαφόρων εφαρμογών. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία και φακέλους για κοινή χρήση πληροφοριών με ασφαλή τρόπο, η οποία ενσωματώνεται εύκολα στα παράθυρα εξερεύνησης/εύρεσης αρχείων του υπολογιστή.

Παραμείνετε σε στενή επαφή: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανάλια διαφόρων εφαρμογών για να μοιραστείτε ιδέες και να οργανώσετε στρατηγικές. Δοκιμάστε να οργανώσετε κανάλια και ανά σκοπό ομάδας.

Περιορίστε στο ελάχιστο την περιοχή εργαλείων σας: Επικοινωνία και ανταλλαγή αρχείων μέσω όσο το δυνατόν λιγότερων οδών. Σε ένα φυσικό γραφείο, είναι πιθανό να ανταλλάσσετε πληροφορίες μόνο μέσω ομιλίας, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ανταλλαγής φακέλων. Παρομοίως, σε ένα εικονικό περιβάλλον, στόχος είναι ο περιορισμός των καναλιών επικοινωνίας σε μία πλατφόρμα που βασίζεται στο κείμενο, μία πλατφόρμα βίντεο και ένα σχέδιο κοινής χρήσης αρχείων.

Δημιουργία μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ζωής

Εμπνευστείτε: κατά την οργάνωση της καθημερινής σας ρουτίνας, ρίξτε μια ματιά στο ελκυστικό γραφικό του Info We Trust, το οποίο απεικονίζει πώς οι πιο λαμπροί άνθρωποι του κόσμου προγραμμάτισαν τις ημέρες τους.

Δημιουργήστε χώρο εργασίας: Αφιερώστε χρόνο για να εγκαταστήσετε ένα αποκλειστικό οικιακό γραφείο. Για να αυξήσετε την παραγωγικότητα, μπορείτε να αποκτήσετε μια μεγάλη οθόνη για να εξασφαλίσετε ομαλότερη ροή εργασιών. Σκεφτείτε επίσης να επενδύσετε σε ένα καλό πληκτρολόγιο και ποντίκι πολλαπλών λειτουργιών. Επίσης, έχετε επίγνωση της εργονομίας, εξασφαλίζοντας άνετη καρέκλα με υποστήριξη πίσω. Ως μέρος αυτού, στηρίξτε τις οθόνες σας σε επίπεδο ματιών. Το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το χώρο σας σε μια καλά αεριζόμενη περιοχή, η οποία έχει πρόσβαση σε φυσικό φως.

Μετριασμός κατά των περισπασμών: Εάν σας αποσπάστε από τα τηλέφωνα και το διαδίκτυο, τότε τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης/ύπνου και τοποθετήστε το μακριά από το οπτικό σας πεδίο.

Ενεργοποίηση της σωματικής υγείας: Ανάλογα με την τοποθεσία σας, μπορεί να μην είναι εφικτό να βγαίνετε από το σπίτι για άσκηση. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, θα μπορούσατε να δείτε το ενδεχόμενο γυμναστικής στο σπίτι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εάν είναι δυνατόν, συνιστούμε επίσης την έξοδο από το σπίτι, πηγαίνοντας μια βόλτα ή τρέχοντας, και αλληλεπιδρώντας με τη φύση.

Απενεργοποίηση: Η πειθαρχία είναι σημαντική όταν δουλεύεις από το σπίτι. Ενώ είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε τα επίπεδα παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια των βασικών ωρών εργασίας σας, είναι εξίσου σημαντικό να αποσυνδεθείτε από την εργασία όταν χρειαστεί.

Διευρύνοντας το μυαλό: Ηλεκτρονική εκμάθηση

Εκμάθηση νέου λογισμικού: Με περισσότερο έλεγχο της ρουτίνας σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθετε κάποιο νέο λογισμικό που ίσως για καιρό αναβάλετε.

Επισκεφθείτε ένα μουσείο: Αν και πολλά μουσεία έχουν κλείσει για το κοινό, τα εκθέματά τους μπορούν ακόμα να διερευνηθούν ηλεκτρονικά δημιουργώντας μια εικονική εμπειρία.

Παρακολουθήστε ένα διαδικτυακό σεμινάριο: Θα μπορούσατε να ανατρέξετε σε κορυφαία πανεπιστήμια με σεμινάρια διαθέσιμα προς το κοινό, όπως το δημοφιλές μάθημα του Χάρβαρντ “Η Αρχιτεκτονική Φαντασία”.

Βελτιώστε τις δεξιότητες σχεδίασης: Η αρχική πηγή της δημιουργικότητας είναι η σχεδίαση στο χέρι κάτι που πολλοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές παραμελούν λόγω χρόνου. Θα μπορούσατε λοιπόν να αφιερώσετε λίγο χρόνο και σε αυτό το κομμάτι και ίσως σας εμπνεύσει με στοιχεία που μπορούν να ενταχθούν και στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Ακόμα είναι σημαντικό να αφιερωθεί λίγος χρόνος σε ακρόαση συνεντεύξεων και αρχιτεκτονικών ομιλιών από κορυφαίους αρχιτέκτονες.

Αν και η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει ένα κύμα θλίψης, αβεβαιότητας και ταραχής, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, ναι μεν έχουμε ελάχιστο έλεγχο αυτής της κατάστασης, αλλά από την άλλη όλοι έχουμε πλήρη έλεγχο της ευθύνης και του χρόνου μας. Ενθαρρύνουμε όλους τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές να κάνουν αυτό που κάνουμε καλύτερα: να αντιμετωπίσετε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητα, και να προσαρμοστείτε στις παρούσες συνθήκες σας έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία του coronavirus, να είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ:

https://www.archdaily.com/936082/tips-for-architects-working-at-home-during-covid-19

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ:

https://infowetrust.com/

Tags:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.