fbpx
X

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ – GREEK BREAKFAST

Το σήμα «Ελληνικό Πρωινό» είναι πλέον το πιο αναγνωρίσιμο Brand που προσδίδει αξία σε όλα τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν ,σε όλη την Ελλάδα  1.074 τουριστικά καταλύματα σερβίρουν ελληνικό πρωινό διαφοροποιώντας με τον τρόπο αυτό τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Brand είναι ο συνδυασμός χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων, το οποίο επικοινωνεί με ένα όνομα ή σύμβολο και επηρεάζει τη διαδικασία σκέψης. Το Branding είναι ο θεμέλιος λίθος του marketing και συνδεδεμένο με την επιχειρηματική στρατηγική.

Με αυτό τον τρόπο το  «Ελληνικό Πρωινό, Greek Breakfast» μπορεί να θεωρηθεί ένα άρρηκτο Brand, αναφέρεται αποκλειστικά σε ένα και μόνο πράγμα, που γίνεται άμεσα και πολύ εύκολα αντιληπτό από το ευρύ τουριστικό κοινό. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις ο όρος brand αναφέρεται σε κάτι που είναι ξεχωριστό, έχει αξία και τέλος αξίζει να το θυμόμαστε και φυσικά να το σχολιάζουμε, έχοντας γι’ αυτό διαμορφωμένη γνώμη, τις περισσότερες φορές θετική.

Το «Ελληνικό πρωινό» σαν κύριο στοιχείο της ελληνικής γαστρονομίας και της Ελληνικής ταυτότητας μπορεί μέσα από την ποιότητα και την διαφοροποίηση  να αυξήσει σημαντικά τα οικονομικά οφέλη του ξενοδόχου, να γίνει  εργαλείο προώθησης marketing στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών ενός τουριστικού καταλύματος και  την προβολή των ελληνικών ξενοδοχείων.

Έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της χώρας σε συνεργασία με άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Φέρνει πιο κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς.

Τα ξενοδοχεία, μέσα από ένα άψογο design , τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, που πολλές φορές είναι η έκφραση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ( παραδοσιακή αρχιτεκτονική) μπορούν να παρέχουν στους επισκέπτες τους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας. Δεσπόζουσα θέση λοιπόν στον πρωινό τους μπουφέ έχουν τοπικά εδέσματα όπως  οι χειροποίητες πίτες, οι ποικιλίες από ντόπια τυριά και αλλαντικά, το ζυμωτό ψωμί, τα χωριάτικα αυγά, τα γλυκά του κουταλιού, το μέλι αλλά και οι μαρμελάδες που φτιάχνονται από μεράκι από ντόπιους παραγωγούς.

Το ελληνικό πρωινό – greek breakfast, αρθρώνεται πλούσιο και πολυμορφικό από τόπο σε τόπο και ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή διαμορφώνεται . Πρώτες ύλες διαλεγμένες από τους παραγωγούς, προϊόντα ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, παραδοσιακά εδέσματα τοπικής ταυτότητας συνθέτουν την γαστρονομική κουλτούρα του ελληνικού πρωινού.

Χορηγείται το σήμα από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος  Ξ.Ε.Ε   σε όλα τα τουριστικά καταλύματα κατόπιν σχετικής αιτήσεως τους και εφόσον πληρούν τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις. Το «Ελληνικό Πρωινό» έχει ενταχθεί στο σύστημα κατάταξης των ξενοδοχείων σε κατηγορίες  Αστέρων και των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων/Διαμερισμάτων σε κατηγορίες κλειδιών ως βαθμολογούμενο κριτήριο.

Η ποιότητα, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, το branding, το interior design  και τα σωστά κλειδιά μπορούν να δώσουν δυνατές προοπτικές και δυνατότητες στον Έλληνα  ξενοδόχο να έχει μια επιτυχημένη πορεία αλλά και να αυξήσει σημαντικά την προβολή των ξενοδοχείων του.

Πηγή εικόνας: https://www.kidslovegreece.com/

Tags:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.